Πώς επιλέγω τα σωστά κουφώματα αλουμινίου που ταιριάζουν στις ανάγκες μου;

Κουφώματα ανοιγόμενα vs συρόμενα koutsos metal

Καλό είναι να επιλέγουμε κουφώματα αλουμινίου από την αρχή κιόλας της κατασκευής του κτιρίου.

Για να μπορέσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν τη καλύτερη επιλογή κουφωμάτων πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, σε συνδυασμό, τις ανάγκες μας για ηχομόνωση, ασφάλεια, θερμομόνωση και φυσικό φωτισμό των χώρων μας και το οικονομικό κόστος. Επίσης να λάβουμε υπόψη μας τις ιδιαιτερότητες και τον τύπο του κτιρίου ή οικοδομής όπως και τις εξωτερικές συνθήκες. Ανάλογα με το άνοιγμα του κουφώματος μπορούμε να επιλέξουμε είτε ένα «βαρύ σύστημα» που προσφέρει περισσότερες εφαρμογές ή ένα «ελαφρύ» το οποίο έχει κάποιους περιορισμούς.

Τα συρόμενα και τα ανοιγόμενα κουφώματα είναι οι βασικοί τύποι.
Συρόμενα κουφώματα:
Βασικό τους όφελος είναι η οικονομία χώρου ενώ δέχονται τζάμι, σήτα ρολό και παντζούρι. Επιπλέον οι σύγχρονες σειρές κουφωμάτων παρέχουν μόνωση και θερμομόνωση. Μπορούν να τοποθετηθούν χωνευτά στο τοίχο ή εξωτερικά αλλά και να επιλέξετε ανάμεσα σε επάλληλα που κινούνται το ένα πάνω στο άλλο, δίφυλλα που ενώνονται στο κέντρο του ανοίγματος ή πολύφυλλα. Τα εν λόγω κουφώματα είναι πολύ γνωστά στην Ελλάδα και με το μεγαλύτερο μερίδιο καθώς χρησιμοποιήθηκαν σε κατασκευές κατά τις δεκαετίες 70 και 80.

Ανοιγόμενα κουφώματα:
Παρέχουν ιδανική μόνωση, μεγαλύτερη ασφάλεια, δέχονται τζάμι, σήτα ρολό η παντζούρι εξωτερικά και προσφέρονται σε πολλά σχέδια. Χρειάζονται χώρο λειτουργίας στο εσωτερικό του χώρου που τοποθετούνται και παρέχονται σε θερμομονωτικές ή απλές σειρές. Είναι πολύ γνωστά και επιλέξιμα από μεγάλο μέρος της αγοράς, ενώ κυρίως τοποθετούνται σε μονοκατοικίες, εξοχικές κατοικίες και ειδικές κατασκευές. Είναι τέλεια για παραδοσιακές κατασκευές, αντικατάσταση παλαιών ξύλινων κουφωμάτων κ.α.. Δέχονται πολλούς μηχανισμούς και αξεσουάρ, παρέχουν απεριόριστες λύσεις και εφαρμογές σε ιδιαίτερες απαιτήσεις γι’αύτο είναι οικονομικά ακριβότερα από τα συρόμενα.

 

 

prosfores

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

 • Μεταλλική κατασκευή διακοσμητικών παγόβουνων Snow Land 2014

  10/12/2014

  Μια νέα πόλη χτίστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας! Μια μαγική, χιονισμένη πόλη γεμάτη παιχνίδια, τραγούδια, εκπλήξεις και ατέλειωτη διασκέδαση στον πάγο! Μην πάρεις λοιπόν τα βουνά! Έλα στη Snow Land, την πιο παγωμένη πόλη της Ελλάδας!
  Κι εννοείται βέβαια πως υπεύθυνη για τον τόσο πάγο, δεν είναι άλλη από την Koutsos Metal, που με τον τρόπο που μόνο εκείνη ξέρει, πάγωσε το τοπίο!
  Δείτε το βίντεο και φωτογραφικό υλικό της κατασκευής

  Read more...  
 • Σήτες και κουνουπιέρες

  13/05/2013

  Προστατέψτε το σπίτι και την οικογένειά σας από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες, με σύγχρονα και απόλυτα ασφαλή αντικωνωπικά συστήματα, κάθετης και οριζόντιας κίνησης. Σίτες πλισσέ, ρολό, χωνευτές ή σταθερές τέλεια προσαρμοσμένες σε όλα τα κουφώματα.

  Read more...  
 • Αντικατάσταση κουφωμάτων σε μονοκατοικία στον Πειραιά

  08/01/2013

  Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων Πειραιάς Koutsos Metal

  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης των παλαιών, ξύλινων κουφωμάτων, σε μονοκατοικία στον Πειραιά, με νέα παράθυρα αλουμινίου, σειράς Alumil.

  Δείτε το αποτέλεσμα

   

   

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

europa logo alumil logo
exalco logo compass logo
goldendoor logo kete logo