Κουζίνα: Τι επιλογές επένδυσης των τοίχων υπάρχουν;

Επιλογές επένδυσης τοίχωνΌπως και για τα πατώματα της κουζίνας, έτσι και για τους τοίχους, υπάρχουν αρκετές και πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές επένδυσης και διακόσμησης. Κύριος γνώμονας και εδώ, είναι η ζέστη κι η υγρασία, τα οποία είναι τα βασικά στοιχεία του δωματίου, οπότε τα υλικά μας πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να αντέχουν και να πλένονται κι εύκολα.

Ας δούμε ενδεικτικά, τι επιλογές έχουμε:

Ελαιοχρωματισμός του τοίχου.  Old time classic! Τι να πούμε πια γι’ αυτό; Μπορεί να το κάνει κι η «κουτσή-Μαριώ», αρκεί να έχει μεράκι κι υπομονή, γιατί, κακά τα ψέματα, δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδίως για τοίχους οι οποίοι πάσχουν εσωτερικά από υγρασίες. Τα χρώματα που χρησιμοποιούμε εδώ είναι νερού με βάση βινυλίου, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες του συγκεκριμένου χώρου (αντοχή στους υδρατμούς, στα λάδια, στη ζέστη κι εύκολο καθάρισμα). Για λείες επιφάνειες, το υδρόχρωμα με γυαλιστερό φινίρισμα δίνει πολύ όμορφη εικόνα, ενώ για πιο ακανόνιστες επιφάνειες αλλά και για το ταβάνι, είναι προτιμότερα τα  χρώματα με ματ αποτέλεσμα. Tip: Για τους πιο δημιουργικούς, προτείνουμε συνδυασμό και των δύο, όπως για παράδειγμα εδώ.

Προσοχή! Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις κορνίζες των πορτών, τα σοβατεπιά και τα πλαίσια των παραθύρων. Αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της τοιχοποιίας και χρήζουν της ίδιας φροντίδας. Το πλαστικό χρώμα που δεν στάζει, ενδείκνυται για τις επιφάνειες αυτές. Πλεονέκτημα: Οικονομικός σχετικά τρόπος, ο οποίος μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα κι από ερασιτέχνες. Επίσης, υπάρχουν ανεξάντλητες ιδέες χρωματισμού, με σχέδια αφηρημένα ή γεωμετρικά ή συνδυασμούς αποχρώσεων. Όρεξη να έχεις να δημιουργείς Μειονέκτημα: Μικρή αντοχή στο χρόνο (χρειάζεται φρεσκάρισμα ανά 2-3 χρόνια, ιδίως αν ζουν καπνιστές στο σπίτι). Επιπλέον, χρειάζεται να γίνει κατάλληλη προεργασία στους τοίχους, με ειδικά υλικά, για άψογο αποτέλεσμα.

Πλακάκια. Τα γνωστά και μη εξαιρετέα. Τα πλακάκια υπάρχουν σε δεκάδες χιλιάδες χρώματα και είδη. Υπάρχουν κεραμικά πλακίδια, γυάλινα αλλά και πλακάκια κατασκευασμένα από πέτρινο φλοιό. Τα χρώματα και τα σχέδιά τους μπορεί να θυμίζουν ύφασμα, νερό, πέτρα, άμμο, να έχουν σχέδια ρεαλιστικά ή ζωγραφισμένα στο χέρι ή να είναι και απλώς μονόχρωμα, σε διάφορες αποχρώσεις. Πλεονέκτημα: Μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Τεράστιες δυνατότητες συνδυασμών και τεχνοτροπιών. Πανεύκολο καθάρισμα. Μειονέκτημα: Το αυξημένο κόστος τους και το γεγονός ότι πρέπει να τοποθετηθούν από ειδικό μάστορα.

Ραμποτέ. Οι επενδύσεις ραμποτέ στην Ελλάδα δεν είναι ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος τρόπος «ντυσίματος» των τοίχων. Ωστόσο, υπάρχουν σε πολλά σχέδια και αποχρώσεις και διακρίνονται σε δυο τύπους. Πλαστικά και ξύλινα. Η προσωπική μας άποψη σε σχέση με τα πλαστικά, είναι ότι πρέπει να αποφεύγονται. Ναι μεν είναι κατά πολύ φθηνότερα από τα ξύλινα και δεν χρειάζονται συντήρηση, όμως δεν αφήνουν τους τοίχους να αναπνέουν κι αυτό τους κάνει τεράστια ζημιά. Πλεονέκτημα: Τεράστια αντοχή στο χρόνο. Παρέχει θέρμο-ηχομόνωση. Καλύπτει κακοτεχνίες στο σοβάντισμα και ανανεώνει την όψη του χώρου. Μειονέκτημα: Η τοποθέτησή του προϋποθέτει μια σχετική προετοιμασία του τοίχου από πίσω, απαιτεί τις γνώσεις ειδικού κι όταν αφαιρείται δημιουργούνται μερεμέτια. Το ξύλινο ραμποτέ χρειάζεται συντήρηση με ειδικά βερνίκια ανά μερικά χρόνια.

Ταπετσαρίες τοίχου. H ταπετσαρία είναι το ιδανικό «καμουφλάζ» τοίχων με ατέλειες στο φινίρισμα (σοβάντισμα). Το γεγονός ότι τα σχέδια και τα χρώματα είναι ανεξάντλητα και το κόστος αγοράς δεν είναι απαγορευτικό, καθιστά την ταπετσαρία μια πολύ καλή εναλλακτική λύση. Το ιδανικό υλικό για την ταπετσαρία της κουζίνας σας είναι το πλαστικό, το οποίο αντέχει στην υγρασία και πλένεται πανεύκολα. Υπάρχουν όμως και άλλα υλικά, τα οποία μπορείτε απλώς να ενισχύσετε με ειδικό στεγανωτικό υλικό. Πλεονέκτημα: Μεγάλη αντοχή στο χρόνο, εύκολο πλύσιμο, αφαιρείται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Επίσης, υπάρχουν ταπετσαρίες οι οποίες βάφονται κι έτσι δεν χρειάζεται να τις αφαιρέσουμε όταν τις βαρεθούμε. Μειονέκτημα: Είναι προτιμότερο να τοποθετηθεί από ειδικό κι επίσης πρέπει να έχει γίνει ειδική προεργασία στους τοίχους, για μονιμότητα στο αποτέλεσμα.

Στην Koutsos Metal μπορούμε να αναλάβουμε πάσεις φύσεως εργασίες κάλυψης τοίχων και ελαιοχρωματισμούς! Επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες: 2130067542 & 6938919396 ή στείλε μας το μήνυμά σου μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

 

 

prosfores

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

 • Σκάλες όλων των τύπων και σχεδίων

  08/03/2018

  Μικρή ή μεγάλη, στρογγυλή ή με πλατύσκαλο,εμείς μπορούμε να κατασκευάσουμε την σκάλα που χρειάζεσαι! 

  Επικοινωνία για κλείσιμο ραντεβού επιμέτρησης: Τ.213 0067542, Κ.693 9872135, Ε.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   
 • Σήτα PetScreen για τα κατοικίδια

  01/03/2018

  Σχισμένες σήτες λόγω των συμπαθών συγκατοίκων μας; Όχι πια!!!

  Για όλους εμάς που έχουμε την χαρά να ζούμε μαζί με ζωάκια, η τεχνολογία μας λύνει τα χέρια, με το νέο ειδικά κατασκευασμένο πανί, PetScreen.

  To PetScreen είναι ένας πρωτοποριακός τύπος πανιού σήτας, με πυκνή και συμπαγή πλέξη, κατασκευασμένο εξ' ολοκλήρου από fiberglass, υλικό που να είναι ανθεκτικό στις "επιθέσεις" κατοικιδίων.

  Το PetScreen εφαρμοζεται μόνο σε ανοιγόμενες, συρόμενες (επάλληλες ή χωνευτές) και σταθερές σήτες. Λόγω του πάχους του πανιού δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε σίτα plisse ή σίτα κάθετης κίνησης.

  Για εξοχικές κατοικίες που υπάρχει έντονο το πρόβλημα των τρωκτικών, υπάρχει η λύση του μεταλλικού πανιού. Το μεταλλικό πανί έχει ακριβώς τις ίδιες εφαρμογές με το PetScreen.

  Μάθετε περισσότερα για τα αντικωνωπικά συστήματα με ένα απλό τηλεφώνημα: 2130067542 & 6931003468.

   
 • Μεταλλική κατασκευή διακοσμητικών παγόβουνων Snow Land 2014

  10/12/2014

  Μια νέα πόλη χτίστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας! Μια μαγική, χιονισμένη πόλη γεμάτη παιχνίδια, τραγούδια, εκπλήξεις και ατέλειωτη διασκέδαση στον πάγο! Μην πάρεις λοιπόν τα βουνά! Έλα στη Snow Land, την πιο παγωμένη πόλη της Ελλάδας!
  Κι εννοείται βέβαια πως υπεύθυνη για τον τόσο πάγο, δεν είναι άλλη από την Koutsos Metal, που με τον τρόπο που μόνο εκείνη ξέρει, πάγωσε το τοπίο!
  Δείτε το βίντεο και φωτογραφικό υλικό της κατασκευής

  Read more...  

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

europa logo alumil logo
exalco logo compass logo
goldendoor logo kete logo